Bizim Mutfak

Tarhanalı Tavuk Baget Tarifi

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Tarhanalı Tavuk Baget Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Tarhana Çorbası
  • 8 adet tavuk baget
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1/2 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Paylaş:

Tarhanalı Tavuk Baget Nasıl Yapılır ?

Tarhanalı Tavuk Baget Tarifi
1
Tarhanalı Tavuk Baget tarifi için ;tavuk bagetleri bol suda yıkayıp bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

2
Sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası ve balı geniş bir kapta karıştırın.

3
Rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Tarhana Çorbası, üzüm sirkesi, toz kişniş, dağ kekiği ve tuzu ekleyin ve karıştırın.

4
Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin ve Tarhanalı Tavuk Baget hazır ,sıcak servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Limon Soslu Tavuk Tarifi

Limon Soslu Tavuk Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Sebzeli Tavuk Şnitzel Tarifi

Sebzeli Tavuk Şnitzel Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
Tarifi Gör ›
Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Tarifi

  • Yarım tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Tavuk Fajita Tarifi

Tavuk Fajita Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
Tarifi Gör ›