Bizim Mutfak

Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Tavada Zerdeçallı Tavuk Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
  • 2 su bardağı su (400 ml) 
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal 
  • 4 parça tavuk eti, tercihen derili kalça eti 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet soğan, jülyen doğranmış 
  • 2 adet büyük domates
  • 1 adet kırmızı acı biber
  • Yarım demet maydanoz 
Paylaş:

Tavada Zerdeçallı Tavuk Nasıl Yapılır ?

1
Tavada Zerdeçallı Tavuk için 2 bardak sıcak suyu, zerdeçalı ve Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u bir kasede iyice homojen hale gelene kadar karıştırın. Kenarda bekletin.

2
Zeytinyağının yarısını derin bir tavada veya tencerede ısıtın. Tavuk etlerinin her tarafını tavada mühürleyin.

3
Tavuk etlerini tavanın içinden alıp kenarda bekletin. Domatesleri küp küp doğrayın. Biberi ince ince doğrayın. Maydanozu da irice doğrayın.

4
Tavanın içinde jülyen doğranmış soğanı, kalan zeytinyağı ile birlikte kavurun. Domatesleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte pişirin.

5
Zerdeçallı tavuk suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tavuk etlerini yerleştirin.

6
Doğranmış maydanozu, çok ince doğranmış acı biberi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yarım saat pişirdikten sonra Tavada Zerdeçallı Tavuk hazır.Afiyet olsun.

Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Az Tuzlu Kış Sebzeli Ezogelin Çorbası Tarifi

Az Tuzlu Kış Sebzeli Ezogelin Çorbası Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Ezogelin Çorbası 
Tarifi Gör ›
Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

Portakallı ve Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›