Tavada Zerdeçallı Tavuk için 2 bardak sıcak suyu, zerdeçalı ve Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u bir kasede iyice homojen hale gelene kadar karıştırın. Kenarda bekletin.
2
Zeytinyağının yarısını derin bir tavada veya tencerede ısıtın. Tavuk etlerinin her tarafını tavada mühürleyin.
3
Tavuk etlerini tavanın içinden alıp kenarda bekletin. Domatesleri küp küp doğrayın. Biberi ince ince doğrayın. Maydanozu da irice doğrayın.
4
Tavanın içinde jülyen doğranmış soğanı, kalan zeytinyağı ile birlikte kavurun. Domatesleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte pişirin.
5
Zerdeçallı tavuk suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tavuk etlerini yerleştirin.
6
Doğranmış maydanozu, çok ince doğranmış acı biberi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yarım saat pişirdikten sonra Tavada Zerdeçallı Tavuk hazır.Afiyet olsun.