Bakliyatlı Anadolu Çorba Karışımı

Bizim Mutfak Bakliyatlı Çorbalar doğal içeriğiyle sofranıza yeni bir lezzet getiriyor.

Kategoriler:

TANE TANE BAKLİYAT
MUTFAĞINIZDA DOĞAL BİR TAT

Anadolu Çorba Karışımı – Bizim Mutfak bakliyatlı çorbalar doğal içeriğiyle sofranıza yeni bir lezzet getiriyor. Protein ve lif kaynağı olan bakliyatlı çorbalarımız hem besleyici hem de çok pratiktir. Siz de şimdi bakliyatlı çorbalarımızla mutfağınızda doğal lezzeti yakalayın.

ANADOLU ÇORBASI KARIŞIMI İÇİNDEKİLER

Çorbalarımızın içinde gerçek lezzeti tatmanız için özenle seçilmiş %100 bakliyat ve tahıl karışımı bulunmaktadır. Anadolu Çorba Karışımı İçindekiler:

Kırmızı Mercimek

Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biridir. Protein, lif, vitamin, folik asit, kalsiyum ve demir açısından oldukça zengindir.

Buğday

Buğday, en çok tüketilen ve protein içeriği en yüksek olan tahıldır.

Bulgur

Çinko, demir ve magnezyum mineralleri ve B vitamini bakımından oldukça zengindir. Günlük folik asit ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar.

Yeşil Mercimek

Kuru baklagillerden olan yeşil mercimek gerçek bir protein deposudur. İçindeki vitaminlerle besin değeri yüksek bir bakliyattır.

Çavdar

Çavdar diğer tahıllara göre daha yüksek miktarda diyet lifi içermesiyle öne çıkmaktadır. Yüksek su bağlama kapasitesine sahip olduğundan tüketildiğinde tokluk hissi verir.


BAKLİYATLI ANADOLU ÇORBASI KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

 

Evdeki malzemelerden ekleyerek lezzeti damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz. Protein ve lif kaynağıdır.Hiçbir koruyucu madde ve tuz içermez!

Çorbalarımızın içinde gerçek lezzeti tatmanız için özenle seçilmiş %100 bakliyat ve tahıl karışımı bulunmaktadır.

Kolayca Hazırlayın!

SICAK SERVİS İÇİN: Ambalajın içindeki baharatlı karışım paketini çıkarıp daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Paketteki bakliyatlı çorba karışımını tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı tencerede 30 dakika kaynatın. Çorbanın terbiyesi için bir kabın içerisinde 1 su bardağı (200 g) yoğurt, 1 çorba kaşığı (13 g) un ve 1 adet yumurta sarısını çırpın. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ilave edin. Arzunuza göre paketten çıkan baharatlı karışımı da bu asamada çorbanıza ekleyebilirsiniz. Bu ürün tuz içermedigi
için pişirme esnasında çorbanıza istediğiniz miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Terbiye, baharatlı karışım ve tuz ilave ettiginiz çorbayı ara ara karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Sıcak servis edin.

SOĞUK SERVİS İÇİN: Ambalajın içindeki baharatlı karışım paketini çıkarıp daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Paketteki bakliyatlı çorba karışımını tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı tencerede 30 dakika kaynatın. Pisen bakliyatlı çorba karışımını süzüp ayrı bir yerde sogumaya bırakın. Derin bir kabın içerisinde 2 su bardağı (400 g) yoğurdu ve 2 su bardağı (400 ml) soğuk suyu çırpın. soğuyan bakliyatlı çorba karışımını su ile çırptıgınız yoğurda ekleyin ve karıştırın. Bu ürün tuz içermedigi için çorbanıza istediğiniz miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Arzunuza göre baharatlı karışımı soğuk çorbaya doğrudan ekleyebilir ya da baharatlı karışımı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile hafifçe kavurarak çorbanın üzerine dökebilirsiniz. Soğuk servis edin.”

BİZİM MUTFAK ÇORBALARIMIZI NASIL HAZIRLIYORUZ?

Özenle seçtiğimiz sebze, bakliyat ve baharatları tam mevsiminde topluyoruz.

Evde yaptığınız tarhana gibi, tüm malzemelerimizi kurutarak harmanlıyoruz.

Hiçbir koruyucu madde eklemeden, çorbalarımızı hava, ışık ve neme karşı koruyan 3 katlı ambalajlarımız ile üretiyor, bu sayede çorbalarımızın lezzetini ve özelliklerini uzun süre koruyoruz.

Diğer Bizim Mutfak ürünlerine göz atmayı unutmayın…

Daha fazlası için Instagram‘dan bizi takip edebilirsiniz…

Birbirinden lezzetli daha fazla çorba tarifi için, websitemizin “Tarifler” sekmesindeki “Çorbalar” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.