ANADOLU ÇORBASI KARIŞIMI

TANE TANE BAKLİYAT MUTFAĞINIZDA DOĞAL BİR TAT

Çorbalarımızın içinde gerçek lezzeti tatmanız için özenle seçilmiş %100 bakliyat ve tahıl karışımı bulunmaktadır.

ANADOLU ÇORBASI KARIŞIMI İÇİNDEKİLER

Çorbalarımızın içinde gerçek lezzeti tatmanız için özenle seçilmiş %100 bakliyat ve tahıl karışımı bulunmaktadır.

Kırmızı Mercimek

Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biridir. Protein, lif, vitamin, folik asit, kalsiyum ve demir açısından zengin bileşimi sayesinde size sağlıklı bir lezzet sunmaktadır.

Buğday

Buğday, en çok tüketilen ve protein içeriği en yüksek olan tahıldır.

Bulgur

İçeriğindeki protein, lif ve B vitaminlerince oldukça zengin olan bulgur, aynı zamanda sağlıklı bir lezzet sunmaktadır.

Yeşil Mercimek

Kuru baklagillerden olan yeşil mercimek gerçek bir protein deposudur. İçindeki vitaminlerle besin değeri yüksek bir bakliyattır.

Çavdar

Çavdar diğer tahıllara göre daha yüksek miktarda diyet lifi içermesiyle öne çıkmaktadır. Çorbamıza doğal bir lezzet eklemesiyle birlikte, kalp damar hastalıkları ve bazı kanser türlerin önlenmesinde önemli rol oynar.

ANADOLU ÇORBASI KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

Evdeki malzemelerden ekleyerek lezzeti damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz. Protein ve lif kaynağıdır.Hiçbir koruyucu madde ve tuz içermez!

Çorbalarımızın içinde gerçek lezzeti tatmanız için özenle seçilmiş %100 bakliyat ve tahıl karışımı bulunmaktadır.

Kolayca Hazırlayın!

SICAK SERVİS İÇİN:

Ambalajın içindeki baharat karışımı paketini çıkarıp daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Paketteki bakliyat karışımını tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı tencerede 30 dakika kaynatın. Çorbanın terbiyesi için bir kabın içerisinde 1 su bardağı (200 g) yoğurt, 1 çorba kaşığı (13 g) un ve 1 adet yumurta sarısını çırpın. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ilave edin. Arzunuza göre paketten çıkan baharat karışımını da bu aşamada çorbanıza ekleyebilirsiniz. Bu ürün tuz içermediği için pişirme esnasında çorbanıza istediğiniz miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Terbiye, baharat ve tuz ilave ettiğiniz çorbayı ara ara karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Sıcak servis edin.

SOĞUK SERVİS İÇİN:

Ambalajın içindeki baharat karışımı paketini çıkarıp daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Paketteki bakliyat karışımını tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı tencerede 30 dakika kaynatın. Pişen bakliyat karışımını süzüp ayrı bir yerde soğumaya bırakın. Derin bir kabın içerisinde 2 su bardağı (400 g) yoğurdu ve 2 su bardağı (400 ml) soğuk suyu çırpın. Soğuyan bakliyat karışımını su ile çırptığınız yoğurda ekleyin ve karıştırın. Bu ürün tuz içermediği için çorbanıza istediğiniz miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Arzunuza göre baharat karışımını soğuk çorbaya doğrudan ekleyebilir ya da baharat karışımını bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile hafifçe kavurarak çorbanın üzerine dökebilirsiniz. Soğuk servis edin.

Bizim Mutfak’ın yeni lezzetlerinden haberdar olmak ister misiniz?