Bizim Mutfak

Yeni Yılda Yepyeni Atıştırmalıklar Bizim Mutfak’ta!

Yeni yıl geliyor! Yılbaşı akşamı için planlar çoktan yapıldı ve evde geçirme kararı alındıysa buraya bi’ göz atın. Çünkü yılbaşı sofranıza çok yakışacak atıştırmalık tarifleri sizin için derledik!

PEYNİRİN EN RENKLİ VE LEZZETLİ HALİ: SEBZELİ ÇEŞNİLİ PEYNİR TOPLARI

Özellikle peynir severler için, çeşitli peynirlerin bir arada kullanılabileceği leziz bir atıştırmalık tarifi olan sebzeli çeşnili peynir toplarını çok seveceksiniz! Sebzeler, baharatlar ve Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni Karışımı ile kapladığınız peynir topları, yılbaşı sofranızın tamamlayıcısı olacak. Yiyenler tadına doyamayacak!

Sebzeli Çeşnili Peynir Topları 

MALZEMELER

  • 150 g beyaz peynir 
  • 150 g lor peyniri 
  • 150 g tulum peyniri 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
  • 1 yemek kaşığı kadar ince doğranmış ceviz içi 
  • 1 yemek kaşığı kadar ince doğranmış Antep fıstığı içi 
  • 1 yemek kaşığı kadar ince doğranmış dolmalık fıstık içi 
  • 2 diş sarımsak, havanda iyice ezilmiş 
  • Az zeytinyağı 

Peynirlerin üzeri için: 

  • Chia tohumu, Kıyılmış maydanoz, Susam, Çörek Otu, kırmızı biber 

Tortilla cipsleri için: 

  • 3-4 adet tortilla ekmeği 
  • 1 çay kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni Karışımı 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

HAZIRLANIŞI 

Sebzeli Çeşnili cipsler için Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni Karışımı ile zeytinyağını bir kapta karıştırın. Üzerlerine fırçayla sebzeli çeşni karışımından sürün. 

Pizza bıçağı ile üçgen parçalar elde edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 5-7 dakika kadar pişirin. 

Peynirli karışım için peynirleri rendeleyin. Kıyılmış dereotunu, ceviz içlerini, Antep fıstığı içini ve kavrulmuş dolmalık fıstıkları ekleyin. İyice karıştırın. En son ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını ilave edin. İyice karıştırın. 

Peynir hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın. Chia tohumuna, çörek otuna, ince doğranmış acı bibere, susama, ve maydanoza bulayın. Fırında pişirdiğiniz tortilla cipsleriyle birlikte servis yapın. Afiyet olsun! 

YILBAŞI SOFRANIZA AHENK KATACAK LEZZET: HAYDARİLİ VE KARABUĞDAYLI KÖZ BİBER 

Klasik haydari lezzetini bi’ üst seviyeye taşıyın! Bizim Mutfak Karabuğday Çorbası’nın besleyiciliğiyle birleşen köz biber ve haydari hem midenizi hem de sunumuyla gözlerinizi dolduracak.

Haydarili ve Karabuğdaylı Köz Biber 

MALZEMELER

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 4 adet Kaliforniya biberi 
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • 2 diş sarımsak 
  • 500 g süzme yoğurt 

HAZIRLANIŞI

Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı ‘nı suda haşlayıp süzün. Biberleri ikiye kesin, çekirdeklerini temizleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika közleyin. 

Küçük bir tavada tereyağını eritip kuru naneyi ve ezilmiş sarımsakları 1 dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süzme yoğurdun üzerine kuru naneli tereyağını ekleyin ve karıştırın. Közlenmiş biberlerin içine süzme baharatlı tereyağından paylaştırın. 

En son haşlayıp süzdüğünüz Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı ’ndan serpin. Afiyet olsun!