Bizim Mutfak

Yılbaşı Sofranıza Renk Katın

Yılbaşı sofrasıyla sevdiklerini mutlu etmek, renkli bir masanın çevresinde toplanarak vakit geçirmek isteyenler için Bizim Mutfak, mutfağa girdi. Hadi gelin, yaratıcı ve pratik lezzetlerle 2023’e lezzetli bir giriş yapalım.

İYİ OLAN HER ŞEY: PORTAKALLI VE SEMİZOTLU MERCİMEK SALATASI

Portakaldan vitamin, semizotundan mineral, kinoadan protein ve son olarak Bizim Mutfak Anadolu Çorbası Karışımı’ndan lezzet geldi ve kışın en güzel salatasını oluşturdu. Siz de sürekli aynı salatayı yemekten sıkıldıysanız yeni yılda bu yaratıcı salatayı sofralara ekleyin.

MALZEMELER

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
  • 1 demet semizotu, yıkanıp ayıklanmış olmalı 
  • 2 adet kırmızı portakal, kabuğu soyulup ince dilimlenmiş 
  • 2-3 adet portakal, kabuğu soyulup ince dilimlenmiş 

Sosu için: 

  • 1 yemek kaşığı tahin 
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 
  • 1 tatlı kaşığı bal 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 

HAZIRLANIŞI

Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı‘nı suda haşladıktan sonra süzün. Sosu için tahini, nar ekşisini, balı ve zeytinyağını karıştırın. Portakalları dilimleyin.

Semizotunu servis tabağına yayın. Üzerlerine dilimlenmiş portakalları yerleştirin. Haşlayıp süzdüğünüz Bizim Mutfak Anadolu Çorbası Karşımı’nı serpin. En son tahinli sosunu dökün. 

ONUN KALBİ GÜZEL: PORTAKALLI VE ARPACIK SOĞANLI ENGİNAR 

Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Suyu Bulyon’la lezzetlenmeyecek hiçbir şey yok. Siz de yılbaşı sofranıza çok zaman almış gibi gözüken ama oldukça pratik bir güzellik katmak istiyorsanız tarifimizi hemen deneyin. 

MALZEMELER

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 200 g balkabağı
  • 10-12 adet arpacık soğan, kabuğu soyulmuş 
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 
  • 5-6 adet temizlenmiş enginar çanağı  
  • 1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • Yarım limonun suyu 
  • 4-5  dal dereotu, kıyılmış 

HAZIRLANIŞI

Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u 1 bardak sıcak suda eritin. Balkabaklarını parizyen kaşıkla çıkartıp toplar elde edin. Arpacık soğanlarını ve balkabaklarını 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.

Enginarları tencereye yerleştirin. Enginarların yarısına gelecek şekilde bulyonlu suyu ve portakal suyunu dökün. Toz şekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin. Yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce kıyılmış dereotunu serpin, yarım limonu sıkın.